Taking too long? Close loading screen.

TRADITIONAL THAI YOGA MASSAGE

TRADITIONAL THAI YOGA MASSAGE

To Τhai Massage, δουλεύει πάνω στις ενεργειακές γραμμες του σώματος, που ονομάζονται γραμμες Σεν. Σύμφωνα με την ανατολική ιατρική, η ελεύθερη ροή της ενέργειας, παρεμποδίζεται εξαιτίας παραγόντων όπως στρες, ένταση, τραυματισμοί και λανθασμένη στάση σώματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανισορροπίας-ασθένειας. Ακόμα,επαναλαμβανόμενα μοτίβα αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων, συχνά σωματοποιούνται με πόνους και εντάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Το Thai Yoga Massage ξεμπλοκάρει και ρυθμίζει την ροή των ενεργειακών οδών του σώματος , ενώ ανακουφίζει τους μυικούς πόνους, τα σφιξίματα και της εντάσεις. Συνδιάζει θεραπευτικές πιέσεις , ρεφλεξολογία, διατάσεις από την γιόγκα (τις οποίες ο θεραπευτής πραγματοποιεί στο σώμα του δέκτη) και διαλογιστική ηρεμία. Ο δέκτης , αφήνεται ολοκληρωτικά στα χέρια του θεραπευτή , σε μία διαδικασία , που εμπεριέχει το σώμα , το μυαλό και το συναίσθημα. Καθώς στο Thai Massage δεν χρησιμοποιειται λάδι, ο δέκτης , φορώντας άνετα ρούχα, δεν νιώθει σωματική έκθεση.
Βασίζεται στην βουδιστική ιδέα του Μέττα, της αγάπης χωρίς όρους. Είναι πρόθεση της πλήρους αποδοχής του θεραπευόμενου, που εκφράζεται με σωματικό τρόπο από τον θεραπευτή.

Ωφέλη

Η κυκλοφορία του σώματος βελτιώνεται, οι πονοι στην πλάτη και τις αρθρώσεις ανακουφίζονται, όπως και οι μυικόί πόνοι και οι εντάσεις. Καθώς η ροή της ενέργειας απελευθερώνεται, η δυνατότητα του σώματος για αυτοθεραπεία ενισχύεται, παρατηρείται αύξηση της ενέργειας, της ζωτικότητας και της αντοχής και επιβράδυνση της διαδικασίας του γήρατος.

Μετά από μια συνεδρία, ο δέκτης νιώθει μείωση του στρές , βελτίωση της διάθεσης και το μυαλό του ήρεμο και καθαρό. Έτσι, είναι ευεργετικό σε περιπτώσεις ημικρανίας, πονοκεφάλων και αυπνίας.
Η πρόθεση της ανευ όρων αποδοχής, κάνει τον δέκτη να νιώσει φροντίδα και ανακούφιση. Καθώς νιώθει εμπιστοσύνη, αφήνει τον έλεγχο του σώματος και του μυαλού του, με αποτέλεσμα την αίσθηση βαθειάς χαλάρωσης και συναισθηματικής ισορροπίας.

Η εφαρμογή των διατάσεων σε ζευγάρια από το Thai Massage, όταν εφαρμόζεται σαν μέσο αποθεραπείας μετα από μια τάξη χορου, εκτός από μια ενδιαφέρουσα παραλλαγη των διατάσεων για την χαλάρωση των μυών, δημιούργει το αίσθημα της φροντίδας, εμπιστοσύνης και αποδοχής μεταξύ των μελών της ομάδας, ενω οι μαθητές βγαίνουν από το μάθημα με μία αίσθηση βαθειάς χαλάρωσης και διαλογιστικής ηρεμίας.